Üçbin Yıllık Birikim

Bir sürü yeni kitabım oldu... Bunların arasında şu an elime aldığımı paylaşacağım sizlerle; Ali Polat, ÜÇ BİN YILLIK BİRİKİM...

İnsan, yaşam, dürüstlük, güven, güç, cesaret, sırdaşlık, akıl, yaratıcılık, mutluluk, vefa, başarı ve bizleri çok yakından ilgilendiren, sürekli izini sürdüğümüz birçok konuda, önemli düşünür, felsefeci, politikacı, edebiyatçı ve tarih sayfalarından tanıdığımız bir çok ünlü isimlerin tarihe yön vermiş, onu yansıtan önemli sözlerinden oluşuyor bu 510 sayfalık eser.

Biliyorum, her gün facebook ve twitter'da birilerine atarlanmak için bu sözlerden bilip bilmeden faydalanıyoruz. Fakat bunları hayatımızda hazır bulundurmanın, başka bir değişle, onları derlemenin neden önemli olduğunun altını, yazar Ali Polat o kadar güzel çizmiş ki, bu "sunuş"u paylaşmamak ona, onun gibi, benim gibi düşünenlere haksızlık olacaktı.

"Sözlerle duyarız, sözlerle düşünürüz, sözlerle konuşuruz. Sözlerle algılarız hayatın tadını. Sözlerle severiz. Sözlerle nefret ederiz. Sözlerle savaşır, sözlerle barışırız.
Hayatın imbikten geçirilmiş incileridir sözler. Ümit ile ümitsizlik arasında sıkışıp kaldığımız anda bir medet eli, bir dost tebessümüdür sözler. Bazen, bir nasihat, bazen bir avunma, bazen bir eğlence, bazen de bir düşünce oluverir sözler. Bazen bir çıkmaza düşeriz, sözler bir çıkış yolu gösteriverir hemen.  
İsmi bilinir bilinmez, dünyanın her ülkesinden, her bölgesinden ve her devrinden süzülüp gelen birer ışık. Beynimizde ziller mi çalsın istiyorsunuz? Gönlünüzde eremediklerinizi mi bulmak istiyorsunuz? Sorulara cevap, cevaplara ayna mı arıyorsunuz? Elinizin altındayım ben diyen bir kitap.  
Kırk yılı aşkın hayat tecrübeleri ile deste deste çiçeklenmiş olan belki masanızda, belki sehpa üzerinde, belki de pencere kenarında, her gün el attığınız raflarda uzanıvereceğiiz kadar kendinize yakın tutmak isteyeceğiniz bir kitap. İnsanı insana, seni sana, sizi size, hepimizi hepimize anlatan anlam incileri...
99 konuda kulaklara küpe...
Sizi dostunuz ile başbaşa bırakıyorum.
Ali POLAT"
... Ve işte bu nadir bulunacak kitaptan birkaç söz...

İnsanın serveti, kendi kişiliğinde olmalıdır.
Mustafa Kemal Atatürk

İnsana dair sorunların daha kolay çözülmesi için tüm insanların birbirlerini içtenlikle sevmeleri gerekir.
Francis Bacon

İnsanın olgunlaşması için mutlaka acılarla yoğrulması gerekir. çünkü o hem taş, hem de heykeltraştır. 
Napoleon Bonaparte

Herkes insan olamaz.
Johann Goethe

İnsan babasının manevi desteğinin yanısıra dostluğuna da ister. ama istek başka, koşullar başka. 
Sakıp Sabancı 

Kötü olayların kaynağı kendimizdedir. 
Aristhopanes


Biliyorum hepimiz olmaya ermek istiyoruz. Derin anlamına bakacak olursak "olmak" için ne olmak gerekiyor? Sanırım hepimizin cevabı mutlu olmak olacaktır. Sizi gerçekten mutlu edecek olan şeyi aradığınız yolda bir nefes almak isterseniz, birkaç düşündürücü sözü didiklemek, birkaç sayfa karıştırmak her zaman en güzel kaçış yollarından biridir... Unutmayalım, en güzel miras, gelecek nesillere tutulacak ışıktır.

İyi okumalar dilerim...
Nadin Nerjan


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato