Quiche & Sirtaki

Kasım'ın sonları. Normalde sıcağı bulduğumuz yerde daha da ısınmak için bir kupa dolusu kahveyle kendimizden geçme anını özel olarak nitelendirmenin bize yetmesine denk gelen günler bugünler. Bu genelin aksine bizim mutfakta ilkbahar havaları esti cumartesi günü. Hem de ne esiş. Tamar'ın özel tarifiyle salamlı milföyler başlangıcı göz kırparken Selin'in seçimi İtalyan rosé blush kollarını açmış kahkaha atıyordu. Natali'nin kadrajından görüntüler anı ölümsüzleştirirken ben bütün bu sinerji çılgınlığının içinde Raffi'nin sıkça dile getirdiği tabiriyle "uydusunu arayan gezegen gibi" hangi şen köşeye koşsam'ların derdine düştüm. Sohbetlerimiz danslarımız çocukça tepinişlerimiz ve gece geç saat olduğu için komşuların gazabından uzak durma çabalarımız bizi tam da levitasyonun sırrını çözme aşamasına getirmişti ki gece bitti. Bir mesajımla organize olup beni böyle bir gecede yanlız bırakmayan dostlarım sabahın ilk ışıklarında evlerine doğru yola çıktıklarında geride kalan görüntüler düşen omuzlarımın kalkmasına ve yüzümdeki gülümemeye vesile şu an.

Unutmadan eklemek isterim. Bu cumartesi 5 kişilik bir organizasyondu aslında. Gizliliği bozmamak için isim veremesem de bu gecenin bir tekrarı başka sürpriz yemeklerle ve aynı kadro + 1 olacak olan sürpriz misafirimle yeniden tekrarlanacak. Bu satırları okurken kahkaha attığını gayet iyi bildiğim sevgili dostum için şu anda elimden gelen tek şey oturduğu koltuğun sağlam olduğunu dilemek. 


Görüntülerde izleyeceğiniz imece usülü pişirdiğimiz Quiche gecenin yıldızıydı. Tarifini buradan yazılı olarak paylaşmak istedim. Görüntüsünü beğendiyseniz bir şişe cabarnet'in de çok iyi eşlik ettiğini tecrübeyle sabitleştirdiğimiz Quiche tarifi şöyle:


Hamuru için 125 gr. tuzsuz tereyağı, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı su, aldığı kadar un ve tuz. Hamuru güzelce yoğurduktan sonra biraz dinlenmeye bırakın. İç malzeme olarak da 150 gr. jambon, 200 gram mantar, 3 adet yumurta, 4 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır unu, 1 kutu taze kremayı karıştırın, biraz maydanoz ve dereotu ekleyin. Hamuru açın ve tereyağ ile yağladığınız kelepçeli fırın kabına serin, kenarlarını da yükseltip biraz dışarı taşırmayı unutmayın, hazırladığınız içi de kabın şeklini alan hamurun içine dökün. 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Bize afiyet şeker oldu, darısı sizin başınıza. 


Quiche'in tarifini geçtiğime göre gecenin tarifine gelebilirdim. Ayrı ayrı sık sık görüştüğüm, ama bir arada olmanın tadını da çok özlediğim can dostlarımın evimi şereflendirmesi üzerine kendimi bir kez daha çok şanslı hissettiğim çok özel bir akşamdı. Arkamızda bıraktığımız yazdan önümüzde duran hayata dair hayallerimize, çocukluğumuzda beraber geçirdiğimiz günlerden eski arşivlerin deşilmesine ve o resimlerin ve görüntülerin tez aranıp bulunmasına kadar birçok konuda sohbetler edildi, tabii ki danslar ve tabii ki sirtakiler yapıldı. Zeybeklere geçilemeden de gece bitti ama olsun nasılsa tekrarlanacağına eminim. Bu vesileyle de ikinci buluşmanın videosunda bomba gibi bir Zeimpekiko dansının müjdesini de şimdi kafamda yanan ampülle beraber duyurmaktan gurur duyarım. 


İyi Seyirler Dileriz

Nadin Nerjan & Tamar Bal

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato