Girne

Uzun bir aradan sonra yeni bir giriş yapıyor olmanın mutluluğu var. Ekim 2012'de 3 günlük bir Girne tatili beraberinde izleyeceğiniz görüntüleri getirdi.. 




Girne Limanı, başta Girne Kalesi olmakla beraber, cafe ve restoranları, küçük pansyonları, göz alıcı mimarisi ve tarihiyle ziyaretçilere baş döndürücü fırsatlar sunan sürpriz dolu bir mevki. Limanı Akdeniz'den ayıran uzun dalgakıranın önünde keyfli bir yürüyüş birçok seçeneği beraberinde getiriyor; uçsuz bucaksız deniz manzarasıyla meditasyon tadında bir dinginlik, Girne Kalesi'ne karşıdan baktığınızda tarihi yeniden yaşama arzusu, bakışlarınızı biraz yukarılara çevirdiğinizde Beşparmak Dağları'nın heybetli zirveleri ile birlikte bütün bunların ortasında durduğunuzda yaşadığınız anın damarlarınızda sizinle birlikte aktığını hissetmek. Sanırım bunu Dünya'nın çok az yerinde yaşarsınız ve Girne Limanı o nadir yerlerden biridir. 

Girne Kalesi 7. yüzyılda Arap-İslam akınlarına karşı kenti koruma amacıyla inşa edilmiştir.  Kalenin içinde bugün bulunan yapılar Lüzinyan Kulesi, St. George Kilisesi, Sarnıç, Zindanlar, Batık Gemi Müzesi, Venedik Kulesi, Kırnı Mezarları, Akdeniz Mezar Kazısı görülmeye değerdir. Kalenin tarihi ile ilgili pek çok kaynaktan kesin olmamakla birlikte edinilen bilgilere göre yapılış tarihinin Helenistik Roma Çağı'na dayandığı, 1489'a kadar Lüzinyanlar'da kaldığı, 1491'de Venedikliler'e geçtiği ve bugünkü halini bu zamanda aldığı, 1878-1960 yılları arasında İngiliz Sömürgesi döneminde polis okulu ve hapishane olarak kullanıldığı bilinmektedir. 

Buram buram tarih kokan, her köşesinde farklı bir dokuyla insanı hayrete düşüren Girne Limanı bugün adanın en önemli Turistik noktalarından ve eğlence merkezlerinden biridir. 

Video'da elimden geldiğince bahsi geçen dokuyu ve hissi size uyandırmak istedim. Videolarımın vazgeçilmezlerinden olan müzik ise Giannis Parios'un seslendirdiği Oraia Puo Nai Tin Arxi (ωραια που ναι την αυγη) neşeli bir ada şarkısı... Videolarımda hayranı olduğum Greek şarkıları her fırsatta kullanarak izleyicilere birkaç güzel dakika yaşatmak iste tek amacım. 

İyi Seyirler Dilerim
Nadin Nerjan 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato