Vejetaryen Makarna


Cevat Yıldırım'dan gelen tarifler ve resimlerle devam ediyoruz. Bu sefer Vejetaryen Makarna var sahnede. Cevat'a ne kadar teşekkür etsek az...




Malzemeler: Yarım demet roka, kırmızı pul biber, zeytinyağı, iki - üç patlıcan, iki - üç diş sarımsak, dört domates, 250 gr. çizgili penne makarna, 20 – 30 adet siyah zeytin, kapari, parmesan peyniri. Rokayı yıkayıp doğradıktan sonra bir kapta zeytinyağı ve isteğiniz miktarda acı pul biber ekleyerek dinlenmeye bırakın. Bunu yemek hazırlığından biraz önce yaparsanız daha çok dinlenmesi mümkün olur. Sonra bir tavada az miktarda zeytinyağı kızdırarak küp şeklinde doğranmış patlıcanları kavurun. Patlıcanların kavrulması gerekiyor ancak tamamen ölmelerine gerek yok. Bir başka tavada zeytinyağında doğradığınız sarımsakları kavurun (ya da sarımsağı bütün olarak yağla birlikte kavurup sonra tavadan alın). Buna yıkayıp doğradığınız domatesleri ekleyerek domatesler ölünceye kadar pişirin. Piştikten sonra patlıcanları bu sosa ekleyebilrsiniz. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve onları da sosa ekleyin.Sos hazırlandıktan sonra 250 gr. (yarım kutu) penne makarnayı haşlayın. Haşlarken kutu üzerinde yazan süreye hassas bir şekilde uymanız ve makarnayı soğuk suya tutmadan sosa katmanız önemli. Eğer makarna fazla sert kaldıysa haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz. Sosun içinde biraz dinlendirdikten sonra beklettiğiniz rokaları ve istediğiniz miktarda kapari (marketlerde konserve reyonunda bulunuyor) ilave edin. Servis yaparken parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.Bu yemeği sonbaharda yaparsanız yanında Fransız Beaujolais türü bir taze şarap (mesela Kavaklıdere Primeur şarabı) keyifle eşlik edecektir.Afiyet olsun...



Keyf Olsun
Nadin Nerjan & Tamar Bal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimoza Mevsiminde Mimozalı Kadın

Yüzde Yüz Zomato