Vejetaryen Makarna
Cevat Yıldırım'dan gelen tarifler ve resimlerle devam ediyoruz. Bu sefer Vejetaryen Makarna var sahnede. Cevat'a ne kadar teşekkür etsek az...
Malzemeler: Yarım demet roka, kırmızı pul biber, zeytinyağı,
iki - üç patlıcan, iki - üç diş sarımsak, dört domates, 250 gr. çizgili penne
makarna, 20 – 30 adet siyah zeytin, kapari, parmesan peyniri. Rokayı yıkayıp doğradıktan sonra bir kapta zeytinyağı ve
isteğiniz miktarda acı pul biber ekleyerek dinlenmeye bırakın. Bunu yemek
hazırlığından biraz önce yaparsanız daha çok dinlenmesi mümkün olur. Sonra bir
tavada az miktarda zeytinyağı kızdırarak küp şeklinde doğranmış patlıcanları
kavurun. Patlıcanların kavrulması gerekiyor ancak tamamen ölmelerine gerek yok.
Bir başka tavada zeytinyağında doğradığınız sarımsakları kavurun (ya da
sarımsağı bütün olarak yağla birlikte kavurup sonra tavadan alın). Buna yıkayıp
doğradığınız domatesleri ekleyerek domatesler ölünceye kadar pişirin. Piştikten
sonra patlıcanları bu sosa ekleyebilrsiniz. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini
çıkartın ve onları da sosa ekleyin.Sos hazırlandıktan sonra 250 gr. (yarım kutu) penne makarnayı
haşlayın. Haşlarken kutu üzerinde yazan süreye hassas bir şekilde uymanız ve
makarnayı soğuk suya tutmadan sosa katmanız önemli. Eğer makarna fazla sert
kaldıysa haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz. Sosun içinde biraz
dinlendirdikten sonra beklettiğiniz rokaları ve istediğiniz miktarda kapari
(marketlerde konserve reyonunda bulunuyor) ilave edin. Servis yaparken parmesan
peyniri ekleyebilirsiniz.Bu yemeği sonbaharda yaparsanız yanında Fransız Beaujolais türü
bir taze şarap (mesela Kavaklıdere Primeur şarabı) keyifle eşlik edecektir.Afiyet olsun...
Keyf Olsun
Nadin Nerjan & Tamar Bal
Yorumlar
Yorum Gönder